/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cine este Igor Grosu, care a fost înaintat la funcția de prim-ministru

missing
16 martie 2021, ora 18:18

Igor Grosu, care a fost înaintat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la funcția de premier, este președintele fracțiunii parlamentare a PAS și liderul interimar al partidului. Anterior, a ocupat funcția de viceministru el Educației în perioada 2012-2015, în perioada în care ministru era Maia Sandu.

Ulterior, în august 2015 și-a dat demisia, iar mai târziu a fost numit consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul științei, educației, ocrotirii sănătății și protecției sociale, funcție pe care a îndeplinit-o câteva luni.

Mai apoi, Grosu s-a alăturat fostei sale șefe de la Educație, Maia Sandu, fiind unul dintre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și devenind secretarul general al noii formațiuni de pe arena politică a Republicii Moldova

Igor Grosu a fost expert în cadrul unor proiecte, ca ulterior să devină viceministru al Educației în perioada în care instituția era condusă de Maia Sandu.

Rise scrie că Grosu se numără și printre fondatorii unor organizații neguvernamentale: Amnesty International Moldova, Centrul național de asistență și informare a ONG-urilor din Moldova “CONTACT”, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de analiză și evaluare a reformelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram