/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Igor Dodon: Nu exclud că la următoarea sedință a Parlamentului să vină o majoritate și să înainteze un alt candidat

missing
16 martie 2021, ora 20:54

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, nu exclude că majoritatea parlamentară formată din 54 de deputați, ar putea înainat un alt candidat la funcția de premier. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. 

„Acest decret poate fi declarat neconstituțiobal ca și acela cu doamna Gavrilița. Dacă se va ajunge la votare va mai fi încă un candidat cu zero voturi așa cum a fost cu doamna Gavrilița, cu regret. Nu exclud că la următoarea sedință a Parlamentului sau peste o săptămână, pentru că este termen până pe 24 martie, o să vină majoritate parlamentă si o să înainteze un alt candidat. Atunci decretul acesta al Maiei Sandu nu costă niciun bănuț”, a declarat Igor Dodon.

În același context, liderul socialiștilor nu crede că PSRM va susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier. Precizăm că Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de șef al Executivului după ce s-au încheiat consultările de astăzi, 16 martie cu fracțiunile parlamentare.

Și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, care l-a înaintat pe Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de premier, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram