/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Într-o singură săptămână, medicii de la urgență au fost solicitați de 17 mii de ori

missing
16 martie 2021, ora 10:32

Într-o singură săptămână, medicii de la urgență au fost solicitați de 17 mii de ori. Este vorba despre perioada 8 – 14 martie curent. În topul solicitărilor au fost cele cauzate de deficiențele respiratorii. 

După acordarea primului ajutor medical, 6 315 persoane au fost transportate la spital pentru continuarea tratamentului. Dintre acestea, 712 au fost minori

În topul solicitărilor deservite continuă să predomine cele cauzate de urgențele respiratorii – 6 097. Din numărul acestora, 1 919 au constituit infecţiile respiratorii virale acute, urmate de urgențele cardiovasculare – 2 864 de solicitări. 44 de pacienți au fost cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au fost 1 832 la număr. În 219 cazuri, medicii au intervenit la accidente vasculare cerebrale.

În această perioadă au fost înregistrate 34 de accidente rutiere, în urma cărora 41 de persoane au fost rănite și au primit asistență medicală urgentă.

Ulterior, 33 de pacienți au fost transportați în cadrul Unităţilor de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

Totodată, săptămâna trecută la Serviciul de Urgență au parvenit 41 de apeluri pe motivul urgențelor toxice de diferite geneze. Medicii au acordat primul ajutor medical la opt persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, la nouă persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la 14 persoane care s-au intoxicat cu medicamente.

La necesitate, în funcție de starea de sănătate, pacienții au fost transportați la spital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram