Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

Ultima oră. Președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier

16 martie 2021, ora 17:22

Șefa statului, Maia Sandu, l-a înaintat pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă, după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministră. Având în vedere că nu există un candidat care să fie susținut de o majoritate absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe domnul Igor Grosu la funcția de prim-ministru. I-am cerut să pregătească programul și o echipa cu care va merge în Parlament”, a anunțat Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că la consultările de astăzi s-a discutat despre poziția partidelor. „Nu am discutat despre retragerea doamnei Durleșteanu. Am aflat despre decizie după ce s-au încheiat consultările”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că astăzi, șefa statului, Maia Sandu, a avut consultări cu grupurile și fracțiunile parlamentare. La discuții au participat reprezentanții PAS, PSRM, Platforma DA, PD, Pentru Moldova și Pro Moldova.

Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Pe 27 ianuarie curent, Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Guvernul Gavrilița a eșuat după ce nu a primit niciun vot în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram