Șefa statului, Maia Sandu, l-a înaintat pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă, după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministră. Având în vedere că nu există un candidat care să fie susținut de o majoritate absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe domnul Igor Grosu la funcția de prim-ministru. I-am cerut să pregătească programul și o echipa cu care va merge în Parlament”, a anunțat Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că la consultările de astăzi s-a discutat despre poziția partidelor. „Nu am discutat despre retragerea doamnei Durleșteanu. Am aflat despre decizie după ce s-au încheiat consultările”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că astăzi, șefa statului, Maia Sandu, a avut consultări cu grupurile și fracțiunile parlamentare. La discuții au participat reprezentanții PAS, PSRM, Platforma DA, PD, Pentru Moldova și Pro Moldova.

Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Pe 27 ianuarie curent, Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Guvernul Gavrilița a eșuat după ce nu a primit niciun vot în Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!