A murit generalul Anton Gămurari, fost comandat al Brigăzii cu destinație Fulger, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență.  

„De obicei, amintirile despre războiul de pe Nistru se leagă de cele ale combatanților, ei au fost și rămân a fi eroii adevărați. Fostul comandant al Brigăzii cu destinație specială „Fulger”, Anton Gămurari, s-a prăpădit. Drum lin, domnule GENERAL, om ambițios și luptător, fire dârză și luptătoare, om cu excelente calități”, scris pe pagina sa de Facebook jurnalista Valetina Ursu.

Anton Gămurari a murit din cauza complicațiilor provocate de noul virus COVID-19.
Despre decesul generalului a scris și fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Eroii nu mor niciodată
De obicei, amintirile despre războiul de pe Nistru se leagă de cele ale combatanților, ei au fost…

Publicată de Valentina Ursu pe Miercuri, 17 martie 2021

R.I.P General Anton Gamurari

Vă mulțumesc 💙💛❤️

#Eroiinumorniciodată

Publicată de Rosian Vasiloi pe Miercuri, 17 martie 2021

Anton Gămurari s-a născut la 15 august 1950 la Chișinău. Gămurari a făcut la școala militară superioară din Leningrad în anii 1977-1981.

După ce în 1991 a fost formată Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, Anton Gămurari a condus-o până în 1997.

Anton Gămurari a participat activ la războiul de pe Nistru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!