Chiar înainte de a-și anunța demisia de la șefia Guvernului, Ion Chicu a spus că a purtat discuții cu șefa statului Maia Sandu prin intermediul unui ambasador. Ex-premierul a declarat că a propus niște scenarii pentru a fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Ion Chicu a spus că aceste discuții au fost purtate pe data de 4 decembrie 2020.

„Atunci i-am propus scenariul cel mai sănătos de a provoca alegeri. Guvernul nu se duce în demisie și după aprobarea bugetului, timp de 90 de zile Parlamentul nu aprobă nicio lege și către 20 martie apar condiții pentru dizolvarea Parlamentului.

Asta a fost propunerea prin intermediul unui ambasador cu autoritate. Am spus că în cazul în care nu merge scenariul cel mai sănătos, eu nu voi asigura interimatul. Răspunsul a fost din păcate protestul de „50 de mii” pe 6 decembrie.

Domnul ambasador a revenit după discuții și a spus că nu, „demisia în câteva ore”. Atunci am spus, mai puneți-vă pofta-n cui. Noi o să aprobăm bugetele, o să asigurăm că țara jumătatea de an va avea resursele despre care am vorbit și mai departe o să facem toți pașii pentru a provoca aceste alegeri”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că pe 23 decembrie 2020 Ion Chicu și-a anunțat demisia, motivând că a recurs la un asemenea gest pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate. În prezent, interimatul funcției este asigurat de către Aureliu Ciocoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!