/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ex-premierul Ion Chicu admite că s-ar putea lansa în politică. A fost rezervată și o denumire pentru partid

missing
17 martie 2021, ora 21:16

Ex-premeirul Ion Chicu admite că s-ar putea lansa în politică. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Fostul premier a mai spus că liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon i-a propus să facă parte din echipa PSRM, dar acest scenariu a fost exclus.

Printre membrii partidului s-ar număra și unii dintre foștii colegi din Guvern ai lui Ion Chicu. „Planificat este tare spus. Dacă înainte eram categoric și am spus că nu am degând să intru în politică, acum admit această posibilitate. Am mai multe discuții cu mai mulți colegi, inclusiv colegi din Guvernul pe care am avut onoarea să-l conduc, primari, chiar și reprezentanți ai ONG-urilor. Un plan bine formulat și închegat încă nu este”, a spus ex-premierul.

Fostul prim-ministru a mai declarat că a discutat despre procedura de înregistrare a partidului politic cu colegii. „O colegă a mers la Agenția Servici Publice (ASP) și a rezervat o denumire. Dacă o să mergem, partidul va avea ca obiectiv general de consolidare al societății. Timp de 30 de ani, cineva foarte iscusit ne scindează”, a declarat Ion Chicu.

„Obiectivul principal va fi integrarea europeană și căderea hotarului de la Prut, dar și acelei bariere de la Nistru. Doctrina politică ar urma să fie de centru-dreapta, politici economice-liberale care ar permite dezvoltarea economică în primul rând”, a spus ex-premierul.

Amintim că Guvernul Chicu  a fost învestit în luna noiembrie 2019, dar a plecat în demisie în decembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram