/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Igor Grosu, candidatul desemnat la funcția de premier, a refuzat paza oferită de SPPS

missing
17 martie 2021, ora 11:56

Igor Grosu, candidatul desemnat de preşedinta Maia Sandu la funcția de premier, a refuzat paza oferită de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS). Informaţia a fost confirmată pentru tv8.md de către Igor Grosu.

Contactat de tv8.md, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a confirmat refuzul serviciilor SPPS fără a motiva această decizie.

Anterior, și fosta candidată la funcția de premieră, Natalia Gavriliţa, a beneficiat de pază de stat din 27 ianuarie, odată cu desemnarea sa, prin decret prezidenţial, drept candidat la funcţia de prim-ministră al Republicii Moldova.

Potrivit Regulamentului Serviciului Protecție și Pază de Stat, care se află în subordinea Președinției, prin decret, se acordă tot pachetul de protecție și pază de stat persoanei chiar și până la numirea sa în funcție.

Conform legislaţiei, anterior SPPS a acordat protecţie şi pază tuturor candidaţilor desemnaţi prind decret prezidenţial la funcţii de prim-ministru, dar şi candidaţilor învingători prin scrutin electoral la funcţia de preşedinte.

Amintim că, marți, 16 martie, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe liderul PAS, Igor Grosu, candidat la funcția de premier. Propunerea a fost făcută după ce la Președinție au avut loc consultări cu toate fracțiunile parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram