Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, consideră că evenimentele de pe parcusul zilei de ieri, privind retragerea candidatei propusă de socialiști la funcția de premieră și susținută de o majoritate formalizată din 54 de deputați, și desemnarea lui Igor Grosu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), la funcția de prim-ministru de către președinta Maia Sandu, au fost bine gândite și au avut loc după un anumit scenariu. 

Întrebat ce crede despre decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministră, Andrian Candu a comentat această decizie susținând că mesajul ex-candidatei socialiștior este unul straniu.

„Eu pot doar să ghicesc, nu știu de ce anume a renunțat. dar  mie mi s-a părut foarte straniu ieri, să apară un mesaj al doamnei Durleșteanu în timpul zilei. Noi toți am văzut textele scrise de Mariana Durleșteanu, dar textul de ieri a fost scris foarte atent, pregătit din timp și a apărut la momentul potrivit. Mergând pe teoria conspirației, eu totuși cred că totul a fost înscenat și organizat din timp. Ceea ce s-a întâmplat ieri, fiind foarte bine sincronizat: când Durleșteanu scrie textul, când renunță la așa numita desemnare și ieșirea președintei Maia Sandu”. a declarat liderul „Pro Moldova”, într-o întervenție live pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Candu a declarat că decizia președintei Maia Sandu de a-l înainta pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de premier este o decizie corectă din punct de vedere legal.

„Strict din punct de vedere constituțional, eu consider că ceea ce a făcut președinta Maia Sandua făcut legal și constituțional, că la desemnat pe Igor Grosu în calitate de prim-ministru”, a punctat Candu.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc marți, 16 martie. Tot marți, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Declarațiile pot fi urmărite în videoul de mai jos, începând cu minutul 48:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!