/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Nu putem să facem public ceea ce nu avem”. Reacția Președinției la solicitarea lui Vasile Năstase

missing
18 martie 2021, ora 21:58

După ce deputatul Patalformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Vasile Năstase, a cerut președintei Maia Sandu să facă publice înregistrările consultărilor de la Președinție din data de 16 martie, instituția prezidențială a venit cu o reacție în acest sens. Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru tv8.md că discuțiile de la consultări nu au fost înregistrate.

„Noi am filmat doua-trei minute la începutul fiecărei runde de negocieri, atât. El crede că s-a filmat. Eu răspund că nu. Nu putem să facem public ceea ce nu avem”, a declarat Sorina Ștefârță, pentru tv8.md.

Amintim că, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, deputatul PPDA, Vasile Năstase, a solicitat președintei Maia Sandu să publice înregistrările consultărilor de la Președinție de marți, 16 martie.

Alesul poporului a venit cu această solicitare după ce moderatoarea emisiunii a întrebat ce alte nume au fost discutate ca fiind propuse la funcția de prim-ministru, în cadrul ultimelor consultări.

Marți, 16 martie, președinta Maia Sandu a organizat la Președinție consultări cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, șefa statului a anunțat un nou candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre Igor Grosu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Vineri, 19 martie, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe dacă decretul semnat de Maia Sandu referitor la candidatura lui Igor Grosu ca șef al Executivului este constituțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram