/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Platforma DA își retrage susținerea pentru primarul de Pelinia și învinuiește Partidul Șor de corupere. Ce spune edilul 

18 martie 2021, ora 12:58
Platforma Demnitate și Adevăr anunță că își retrage orice sprijin politic pentru Titus Sărăteanu, primarul localității Pelinia, ales la conducerea primăriei pe lista blocului ACUM. În aceste condiții, Platforma DA a menționat că solicită Procuraturii Generale investigarea sub aspectul coruperii active și pasive a primarului satului Pelinia, raionul Drochia, de către partidul Șor. De cealaltă parte, primarul de Pelinia respinge acuzațiile. 
„Platforma DA atenționează că fenomenul coruperii politice a atins cote inimaginabile, care deformează consiliile locale și modelează viitoarele scrutine prin acțiuni, dincolo de limita legii, ale unor partide finanțate din surse obscure. Fenomenul coruperii politice a afectat întreg spectrul politic de la Parlament, consiliile raionale și locale, primari până la alegători de rând. Republica Moldova are nevoie de urgență de o soluție radicală pentru a dezrădăcina acest fenomen periculos”, se arată într-un comunicat.
Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a declarat pentru tv8.md că va reveni mai târziu cu o reacție.
Primarul localității Pelinia, Titus Sărăteanu, a declarat pentru tv8.md că „nu pot să înțeleg ce susținere poate să retragă Platforma DA. Vreau să spun că ceea pe ce se bazează ei sunt doar vorbe goale, ca la noi în Moldova. Trebuie să se baze pe fapte, doar vorbe goale.
Titus Sărăteanu a fost ales primar de Pelinia în 2019 din partea partea blocului ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram