Platforma Demnitate și Adevăr anunță că își retrage orice sprijin politic pentru Titus Sărăteanu, primarul localității Pelinia, ales la conducerea primăriei pe lista blocului ACUM. În aceste condiții, Platforma DA a menționat că solicită Procuraturii Generale investigarea sub aspectul coruperii active și pasive a primarului satului Pelinia, raionul Drochia, de către partidul Șor. De cealaltă parte, primarul de Pelinia respinge acuzațiile. 
„Platforma DA atenționează că fenomenul coruperii politice a atins cote inimaginabile, care deformează consiliile locale și modelează viitoarele scrutine prin acțiuni, dincolo de limita legii, ale unor partide finanțate din surse obscure. Fenomenul coruperii politice a afectat întreg spectrul politic de la Parlament, consiliile raionale și locale, primari până la alegători de rând. Republica Moldova are nevoie de urgență de o soluție radicală pentru a dezrădăcina acest fenomen periculos”, se arată într-un comunicat.
Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a declarat pentru tv8.md că va reveni mai târziu cu o reacție.
Primarul localității Pelinia, Titus Sărăteanu, a declarat pentru tv8.md că „nu pot să înțeleg ce susținere poate să retragă Platforma DA. Vreau să spun că ceea pe ce se bazează ei sunt doar vorbe goale, ca la noi în Moldova. Trebuie să se baze pe fapte, doar vorbe goale.
Titus Sărăteanu a fost ales primar de Pelinia în 2019 din partea partea blocului ACUM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!