Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, este candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru, cel puțin asta se arată în declarația semnată de majoritatea parlamentară, formarea căreia s-a anunțat astăzi în plenul Legislativului.

Potrivit informațiilor, Vladimir Golovatiuc a acceptata propunerea de a fi înaintat pentru funcția de prim-ministru. Aceasta a fost contactat de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În timpul ședinței Parlamentului, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a anunțat despre constituirea unei noi majorități parlamentară și a invitat șefa statului, Maia Sandu, la consultări la ora 12:00, fie la Parlament, fie la Președinție.

Ieri, 17 martie, deputatul socialist Vlad Batrîncea anunța că majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier. „Avem mai mulți candidați. Nu putem exclude nici liderul socialiștilor. Nu o să examinăm înaintarea lui Igor Dodon acum. Candidatul nostru va face față tuturor presiunilor. A ocupat funcții importante. Candidatul înaintat de noi este mult mai pregătit. Este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova”, spunea ieri Baltrîncea.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!