/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Curtea Constituțională a decis: Anularea legii „miliardului furat”, neconstituțională

18 martie 2021, ora 14:51

Sesizarea depusă de cei doi deputați Pro Moldova, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, a fost admisă de către Curtea Constituțională. În aceste condiții, anularea legii „miliardului furat” este neconstituțională. Hotărârea CC este definitivă și nu poate fi atacată. 

„Se admite sesizarea depusă de către domnii deputați Andrian Candu și Vladimir Cebotari. Se declară neconstituțională Legea 230”, a declarat Domnica Manole, președinta Curții Constituționale.

„Anularea pretinsei legi a miliardului va duce la efecte catastrofale asupra economiei și stabilității financiare a statului, devalorizând leul și provocând creșterea inflației”, a declarat Andrian Candu la Curtea Constituțională, care examinează astăzi sesizarea PRO MOLDOVA pentru examinarea constituționalității Legii 230 din decembrie anul trecut.

Candu a mai menționat că „respectiva lege va compromite grav relațiile cu FMI, va genera instabilitate financiară de proporții, inflație, devalorizarea leului și sărăcie, având un impact tragic asupra bugetului de stat. Acceptarea abordării propuse de PRO MOLDOVA ar restabili ordinea constituțională din Republica Moldova şi va avea impact pozitiv pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova în parte, cât şi pentru Republica Moldova, în general”.

Proiectul privind abrogarea Legii nr. 235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiilor de plată derivate din garanțiile stat a fost înaintat în Parlament de deputații socialiști Bogdat Țîrdea, Petru Burduja, Vladimir Golovatiuc și Corneliu Furculiță, fiind votat pe 16 decembrie 2020, în ședința în care au participat doar deputații din Partidul Șor și PSRM.

Legea a fost promulgată de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram