/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ultima oră! Ședința Parlamentului s-a încheiat din lipsă de cvorum

missing
18 martie 2021, ora 16:50

Ședința Parlamentului din 18 martie s-a încheiat din lipsă de cvorum. Anunțul a fost făcut de către președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi. Următoarea ședință va avea loc pe 19 martie.

Printre legislatorii care au părăsit ședința se numără deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei DA, Partidului Democrat, Grupului „Pro Moldova”, Partidului „Șor”. Cei care nu au părăsit sala de ședință au fost deputații Partidului Socialiștilor.

Aleșii poporului au părăsit ședința după mai multe dispute care s-au iscat în legătură cu un proiect de lege înaintat de către Partidul Socialiștilor, care prevede completarea Codului Electoral cu o secțiune nouă – particularitățile organizării și desfășurării alegerilor în UTA Găgăuzia, care cuprinde patru părți.

Aceste completări reflectă procedura de organizare și desfășurare a alegerilor în Adunarea Populară și a Guvernului (Bașkanului) Găgăuziei, autoritatea care asigură aceste alegeri, precum și mecanismul pentru asigurarea interacțiunii Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova cu Comisia electorală din autonomie în chestiunile ce țin de registrul alegătorilor UTA Găgăuzia, necesar pentru asigurarea procesului electoral.

De asemenea, proiectul de lege prevede modificări la legea privind un sistem unic de remunerare în sfera bugetară, care prevede nomenclatorul funcțiilor de personal ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram