/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Generalul Anton Gămurari este petrecut pe ultimul drum

19 martie 2021, ora 10:18

Generalul Anton Gămurari este astăzi petrecut pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost dus la sediul Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” de pe strada Mesager din Capitală. Acolo angajații și camarazii și-au luat rămas bun de la răposat. 

Sicriul a stat la sediul „Fulger” timp de câteva ore și a fost scos din interiorul clădirii pe umerii ofițerilor. În timp ce sicriul a fost scos, prin porțile instituției, au fost trase salve dintr-o blindată de la „Fulger”. Ulterior, sicriul a fost pus într-o mașină a echipajului „SMURD”.

Generalul Anton Gămurari va fi îngropat la cimitirul Armenesc din Capitală. Acolo un sobor de preoți militari vor ține la biserica de pe teritoriul cimitirului slujba de pomenire.

Pe 18 martie, în Parlament, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria lui Anton Gămurari.

Generalul s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, în urma complicațiilor survenite după infectarea cu COVID-19. El a încetat din viață câteva zile mai târziu, după decesul soției sale.

Anton Gămurari a fost comandat al Brigăzii cu destinație Fulger, de la fondare și până în 1997.

În ultima perioadă, el a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență.

Anton Gămurari s-a implicat la formarea trupelor speciale ale Ministerului de Interne de după proclamarea independenței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram