/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Și-au propus să reabiliteze 30 de toatele din școlile din Moldova. Cum te poți implica și tu

missing
19 martie 2021, ora 12:29

Fiecare instituție de învățământ este obligată să adopte normele de igienă corespunzătoare, mai ales în timpul pandemiei. Deși există lavoare, unele școli nu dispun de grupuri sanitare, iar copiii merg în continuare la toaletele din curte. În acest sens,  Rotary E-Club Moldova International, Rotary Club Chișinău Triumph și Rotary Club Soroca și-au propus să reabiliteze 30 de grupuri sanitare din școlile de pe teritoriul țării.

Celei trei ONG-uri au lansat și un proiect în acest sens „Igiena contează – școala progresează!” desinat școlilor din zonele rurale pe care le-au identificat.

Suma totală a proiectului e de 150 de mii de dolari, iar prin intermediului platformei „caritate.md” și-au propus să acumuleze 20 mii dolari din Moldova. Restul sumei va fi acumulată de la Cluburile Rotary din diferite țări. Oricine poate contribui la realizarea acestui proiect și la îmbunătățirea condițiilor sanitare din satele Republicii Moldova. O donație poate fi făcută aici.

Echipa proiectului informează că renovarea sau construcția toaletelor în școli se va face conform recomandărilor și standardelor OMS pentru apă, sanitație și igienă.

„La momentul actual avem evaluarea necesităților și selectarea a 30 școli, în baza unor criterii riguroase, și în urma comunicării cu care avem asigurarea unor parteneriate cu instituțiile respective de învățământ, administrațiile publice locale, asociațiile de părinți – care își doresc nespus de mult schimbarea condițiilor spre bine, sunt gata să contribuie și doar au nevoie de un mic imbold și suport”, menționează Rotary E-Club  Moldova International.

În zonele rurale din Moldova se mai întâlnesc toaletele cu hazna, de obicei situate departe de clădirea școlii, care sunt în condiții proaste. Este vorba despre lipsa cabinelor sau separatoarelor pentru intimitate, fără energie electrică sau încălzire în timpul iernii, fără facilități de spălare a mâinilor, slab întreținute și rareori curățate.

Sursă foto: caritate.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram