/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Premierul interimar: De mâine poate fi dat start procesului de vaccinare cu Pfizer

missing
19 martie 2021, ora 12:57

De mâine Ministerul Sănătății poate să înceapă vaccinarea cu dozele de vaccin Pfizer care au ajuns astăzi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). 

În cadrul unei conferințe de presă la Guvern, Aureliu Ciocoi a spus că țara noastră este în așteptarea unui nou lot de vaccinuri din România.

Astazi, în Republica Moldova a ajuns cel de-al doilea lot de vaccinuri anti-COVID-19 oferit cu titlu gratuit pentru țara noastră prin intermediul platformei internaționale de solidaritate COVAX, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății.

Avionul care transporta dozele de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Totodată, și președinta Maia Sandu a anunțat că până la sfâșitul lunii martie, în țara noastră vor ajunge aproximativ 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Amintim că țara noastră a recepționat primul lot de vaccin împotriva COVID-19 la sfârșitul lunii februarie. Este vorba de peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca donate de Guvernul României. Un al doilea lot de vaccin anti-COVID-19 a fost oferit Republicii Moldova prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 14.600 de doze de vaccin AstraZeneca.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram