De mâine Ministerul Sănătății poate să înceapă vaccinarea cu dozele de vaccin Pfizer care au ajuns astăzi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). 

În cadrul unei conferințe de presă la Guvern, Aureliu Ciocoi a spus că țara noastră este în așteptarea unui nou lot de vaccinuri din România.

Astazi, în Republica Moldova a ajuns cel de-al doilea lot de vaccinuri anti-COVID-19 oferit cu titlu gratuit pentru țara noastră prin intermediul platformei internaționale de solidaritate COVAX, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății.

Avionul care transporta dozele de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Totodată, și președinta Maia Sandu a anunțat că până la sfâșitul lunii martie, în țara noastră vor ajunge aproximativ 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Amintim că țara noastră a recepționat primul lot de vaccin împotriva COVID-19 la sfârșitul lunii februarie. Este vorba de peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca donate de Guvernul României. Un al doilea lot de vaccin anti-COVID-19 a fost oferit Republicii Moldova prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 14.600 de doze de vaccin AstraZeneca.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!