/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Rosselhoznadzor a interzis importul a peste 20 de tone de mere moldovenești în Rusia

missing
19 martie 2021, ora 13:27

Peste 20 de tone de mere moldovenești, care urmau să ajungă în regiunea Samara din Federația Rusă, au fost întoarse exportatorului de către Rosselhoznadzor.

Potrivit unui comunicat al Rosselhoznadzor din 15 martie, fructele au fost supuse unei analize de laborator ce ar confirmat prezențamoliei orientale. Anterior, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a menționat că acesta nu este un organism de carantină fitosanitară pentru țara noastră.

Potrivit ANSA, pentru a declara neconformitatea unui lot, este suficient sa fie depistat doar un fruct cu semne ale bolii. Marfa returnată este supusă unui control fitosanitar repetat în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram