/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

ULTIMA ORĂ! Procurorul general a fost la Parlament pentru a cere ridicarea imunității a doi deputați

missing
19 martie 2021, ora 12:11

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost la Parlament. Informația a fost confirmată în plenul ședinței de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Potrivit lui Greceanîi, acesta a venit cu solicitarea de a ridica imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.

În privința lui Denis Ulanov, procurorii au acumulat probe privind implicarea acestuia în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Zinainda Greceanîi a cerut comisiei juridice cu solicitarea să examineze aceste solicitări, în prezența procurorului general, dar și a deputaților vizați. Ulterior în baza decizie Comisie, luni se va decide convocarea ședinței Parlamentului.

Într-un comunicat de presă, Procuratura anunță că odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram