Deputatul Partidului Șor Petru Jardan consideră că mare majoritate a colegilor săi din Parlament vor vota pentru a-i fi ridicată imunitatea parlamentară, solicitare făcută astăzi, 19 martie, de către procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8. 

„Nu mă sperie faptul ridicării imunității. Nu mă țin de această imunitate. Nu am venit cu mare dorință în politică, au fost niște circumstanțe și am venit. Nu m-a impus nimeni. Nu am venit pentru această imunitate, nu cred că este atât de importantă și costă ceva imunitatea asta. Nu mă întristează că voi rămâne fără imunitate. Este influența politicului. Toți strigă să vină procurorul”, a declarat Petru Jardan în timpul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii.

Totodată, deputatul Jardan a menționat că toți colegii săi vor vota pentru ridicarea imunității, precizând că nu s-a prezentat la ședința de astăzi a Legislativului din motive de sănătate. „Am consultat medicul. Am dat testul astăzi și aștept rezultatul”, a adăugat Jardan.

„Nu am văzut dosarul. Mi-au trimis colegii copia la cerere. Nu am avut posibilitatea să fac cunoștință cu actele. Sigur apelez și la un avocat. O să îmi apăr drepturile în continuare”, a adăugat parlamentarul.

Tot în cadrul unei intervenții telefonice, deputatul Denis Ulanov a menționat că a făcut cunoștință deja cu documentele prezentate de către procurorul general, precizând că „a rămas nedumerit”.

Precizăm că deputații partidului ȘOR, Denis Ulanov și Petru Jardan, riscă să rămână fără imunitate parlamentară. Acest lucru a fost cerut de către procurorul general, care a venit la Parlament și a discutat solicitarea cu președinta legislativului.

Potrivit procuraturii, Ulanov este acuzat de implicare în frauda bancară, acesta fiind învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, iar Jardan – de „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor companiei de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, atunci când a fost concesionată.

Vedeți mai jos emisiunea integrală„Întreabă Ghețu” și alte declarații făcute în platou:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!