/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O misiune exploratorie a „Agenției Franceze pentru Dezvoltare” întreprinde o vizită la Chișinău

missing
20 martie 2021, ora 09:18

O misiune exploratorie a grupului „Agenția Franceză pentru Dezvoltare” (AFD, Expertise France, Proparco) va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 21-24 martie. Această misiune va examina oportunitățile de sprijin pentru dezvoltarea economică și socială a țării, precum și posibilitățile de susținere a reformelor din Moldova.

Delegația grupului AFD se va întâlni cu președinta Maia Sandu și consilierii săi, reprezentanți ai mai multor ministere, Afaceri Externe și Integrare Europeană, Finanțe, Economie și Infrastructură, Sănătate, Justiție, Agricultură, Dezvoltare regională și Mediu.

De asemenea, experții vor avea întâlniri cu reprezentanți ai delegației europene la Chișinău, precum și cu donatori europeni și internaționali și cu câteva companii din Republica Moldova și Franța.

„Această misiune a grupului AFD confirmă în mod concret dorința forte a Franței de a susține mișcarea de reformă și modernizare a  Republicii Moldova. Ambasada Franței va comunica despre urmările concrete care ar putea fi rezervate acestei misiuni exploratorii”, au precizat reprezentanții Ambasadei franceze la Chișinău.

Amintim că în timpul vizitei de lucru a președintei Maia Sandu în Franța, pe 3 și 4 februarie 2021, autoritățile franceze și-au exprimat sprijinul politic forte pentru programul promovat de doamna Sandu de combatere a corupției și inițierea reformelor esențiale, în special în sectorul justiției și îmbunătățirea situației din domeniul social, al sănătății și al economiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram