/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic. Un doctor de la Spitalul raional din Cahul a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

20 martie 2021, ora 16:00

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut un medic. Este vorba de Eugen Valic, medic îngrijiri paliative, secția Îngrijiri Cronice, la Spitalul raional din Cahul.

„Cu profund regret și cu o mare tristețe IMSP Spitalul Raional Cahul, anunță despre trecerea în neființă a domnului Eugen Valic, medic îngrijiri paliative, secția Îngrijiri Cronice, care a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Domnul Valic a activat în sistem medical timp de 42 de ani și a dat dovadă de nivel înalt de profesionalism, atitudine corectă față de pacienți și colegi și responsabilitate enormă. Întregul colectiv exprimă sincere condoleanțe și profundă compasiune familiei, rudelor, prietenilor și tuturor celor care au avut posibilitatea să cunoască și să aprecieze ca pe un profesionist și om mărinimos.”, anunță reprezentanții instituției medicale.

Cu profund regret și cu o mare tristețe IMSP Spitalul Raional Cahul, anunță despre trecerea în neființă a domnului…

Publicată de IMSP Spitalul Raional Cahul pe Sâmbătă, 20 martie 2021

 

În anul 1985, a fost numit în funcție de președinte a Consiliului Raional de Expertiza Medicală a Vitalității și a activat în această funcție pînă în anul 1999. În perioada 1999-2003 a activat în funcție de director adjunct al Direcției Sănătate Publică Cahul.

În 2003 a fost angajat în funcție de șef al Consiliului Republican de Expertiza Medicală a Vitalității iar în anul 2006 este transferat în funcție de medic expert al CREMV în care activează până în anul 2014. Ulterior, în 2014 este angajat la IMSP Spitalul Raional Cahul în funcție de medic la Blocul alimentar. În anul 2016 a fost transferat în funcție de medic îngrijiri paliative în secția Îngrijiri cronice.

Amintim că potrivit datelor prezentate ieri, 19 martie, de Ministerul Sănătății, din cauza complicațiilor provocate de noul virus au murit 99 de lucrători medicali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram