/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Ce spune Sandu despre hotărârea Înaltei Curți, prin care a fost declarat constituțional decretul de înaintare a lui Grosu

missing
22 martie 2021, ora 20:20

Șefa statului, Maia Sandu, spune că după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat constituțional decretul prin care președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a fost înaintat la funcția de premier, echipa candidatului este gata pentru ambele opțiuni, fie va fi susținut de Parlament, fie nu.

„Acum Parlamentul va decide dacă susține echipa domnului Grosu, dacă nu, mergem mai departe la Curte, să discutăm despre anticipate. Sunt sigură că ei sunt gata pentru ambele opțiuni. Dacă va fi votat, va soluționa problemele car pot sfi rezolvate fără sprijin Parlamentar,  va avea puterea să curețe o parte din instituțiile care sunt subordonate Guvernului”, a spus Maia Sandu, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Curtea a fost sesizată de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, care au cerut declararea drept neconstituțional decretul privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Precizăm că astăzi, 22 martie, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul șefei statului, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Decizia este irevocabilă.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier pe data de 16 martie curent. La două zile distanță, PSRM și Platforma Pentru Moldova, alături de câțiva deputați neafiliați, au format o nouă majoritate parlamentară. De asemenea, aceștia și-au înaintat propriul candidat la funcția de premier. Este vorba de ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram