/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Decretul privind numirea lui Igor Grosu la funcția de premier, CONSTITUȚIONAL

22 martie 2021, ora 15:28

Decretul șefei statului, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de către președinta Curții Constituționale. Hotărârea este irevocabilă. 

După deliberări, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a anunțat că sesizarea celor patru deputați socialiști, care au sesizat CC și au cerut declararea drept neconstituțional a decretului Maiei Sandu, a fost respinsă.

Judecătorul Curții Constituționale Vladimir Țurcan a avut o opinie separată.

Curtea a fost sesizată de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

Vineri, 19 martie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintei Republicii Moldova din 16 martie curent privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Pe 16 martie curent, în urma consultărilor șefei statului cu fracțiunile și grupurile parlamentare, președinta Maia Sandu a anunțat că îl înaintează pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier.

La două zile distanță, PSRM și Platforma Pentru Moldova, alături de câțiva deputați neafiliați, au format o nouă majoritate parlamentară. De asemenea, aceștia și-au înaintat propriul candidat la funcția de premier. Este vorba de ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram