/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Replici acide în Parlament. Țîcu: „Partidul „ȘOR” trebuie declarat neconstituțional”. Tauber: „Domnule Țîcu, nu plângeți”

missing
22 martie 2021, ora 21:19

Replici acide la ședința Parlamentului de astăzi, 22 martie. Deputaul neafiliat, Octavian Țîcu a declarat de la tribuna Legislativului că pregătește un proiect de lege care ar declara neconstituțional Partidul Politic „ȘOR”. În replică, Marina Tauber, deputată a fracțiunii parlamentare „ȘOR”, i-a reproșat deputatului Țîcu că își face PR politic pe seama partidului pe care îl reprezintă, dar și pe seama liderului partidului, Ilan Șor. 

„Astăzi cred că s-au întrunit condițiile pentru ca să declarăm Partidul „ȘOR” partid neconstituțional și trebuie scos în afara legii. Eu am să pornesc astăzi de la o premisă declarată de procurorul general în care s-a vorbit clar despre faptul că grupul criminal „ȘOR”  a fost principalul responsabil de fraudă, de escrocherie și spălare de bani, și este autorul principal al „furtul miliardului”, care constituie cel mai mare jaf al secolului 21. Miliardele care s-au furat și a cărui președinte care și-a denumit Partidul „ȘOR” și a căror membri la ora actuală îi avem în Parlament și a căror imunitate ni s-a cerut să o votăm, sunt argumentele principale pentru care noi astăzi trebuie să pornim de la premisa declarări neconstituționalității acestui partid. Și eu personal voi face un proiect de lege, un demers pe care voi vrea să-l înaintez fiecărui deputat în parte pentru al semna”, a declarat deputatul Octavian Țîcu.

„Îl cunosc pe Tîcu de când eu eram președintă a Federației de Tenis și mă gândeam că el este unul adevărat, un sportiv adevărat. Precis îmi iau cuvintele înapoi. Este zero pentru că astăzi a venit în fața cetățenilor, în fața Parlamentului, și și-a făcut PR la maxim pe seama lui Ilan Șor, și pe seama Partidului Politic „ȘOR”. Dmnule Țîcu, noi înțelegem că la dvs. nu vă merge nimic, nici în istorie, nici în sport, nici în politică. Nu plângeți, vă rog, că toată lumea deja face glume pe seama dvs. Vorbiți măcar un pic despre platforma dvs., dacă mai este, dacă mai există, și despre ceea ce ați făcut dvs. în sport, în politică, în istorie, pentru că sunteți zero și ați făcut zero și așa o să intrați în istoria R. Moldova ca deputat care vorbește despre Ilan Șor”, a declarat în replică deputata Marina Tauber.

Amintim că, luni, 22 martie, a avut loc ședința Parlamentului. Pe agenda legislativului au fost incluse trei rapoarte ale Comisiei juridice, numiri și imunități privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ulanov Denis și Pentru Jardan.

Mai jos puteți urmări ședința Legislativului din data de 22 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram