Candidatul la funcția de premier, Igor Grosu, a inițiat discuții cu fracțiunile parlamentare. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan. Totodată, Grosu va depune la Parlament programul guvernamental. 

Potrivit informațiilor, candidatul la funcția de prim-ministru își va prezenta astăzi, 23 martie, și echipa guvernamentală.

După ce își va depune programul guvernamental la Parlament, urmează să fie stabilită data ședinței Legislativului când acesta împreună cu echipa sa se vor prezenta în fața deputaților.

Precizăm că decretul șefei statului, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier a fost declarat constituțional ieri, 23 martie, fiind respinsă sesizarea socialiștilor care au cerut ca decizia președintei să fie declarată neconstituțională.

Pe 16 martie curent, în urma consultărilor șefei statului cu fracțiunile și grupurile parlamentare, președinta Maia Sandu a anunțat că îl înaintează pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!