Fără mari schimbări. În echipa premierului desemnat, Igor Grosu, se regăsesc o mare parte din cei care au făcut parte din echipa ex-candidatei la funcția de prim-ministră Natalia Gavrilița, dar sunt și nume noi. Astfel, la funcția de ministru al Agriculturii a fost desemnat deputatul PAS Vladimir Bolea, iar pentru șefia ministerului Finanțelor a fost desemnată chiar Natalia Gavrilița. 

Candidatul la funcția de ministru, Igor Grosu, a anunțat că a depus la Parlament programul său de guvernare – „Moldova sănătoasă”.

„Am depus acum la Parlament documentele cu privire la echipa și programul de guvernare. Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor.
Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, declarat Igor Grosu.

Vedeți mai jos cine face parte din echipa Guvernului Grosu:

Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare

Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, prim-viceprim-ministră

Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării

Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii

Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Amintim că pe 16 martie curent, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost numit la funcția de prim-ministru printr-un decret semnat de șefa statului, Maia Sandu.

Ulterior, patru deputați socialiști, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, au atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională, cerând să fie declarat neconstituțional. Sesizarea socialiștilor a fost respinsă ieri, 22 martie, după ce magistrații CC au examinat cererea.

Inițial, vineri, 19 martie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintei Republicii Moldova din 16 martie curent, solicitarea care, la fel, se regăsea în sesizarea celor patru deputați socialiști.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!