/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un caz de rabie a fost descoperit la o bovină, la Drochia

missing
23 martie 2021, ora 14:15

Un caz pozitiv de rabie a fost identificată la o bovină în raionul Drochia, anunță Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor. Potrivit specialiștilor, cadavrul bovinei a fost distrus prin incinerare și resturile rezultate în urma incinerării au fost înhumate.

Mai mult, angajații de la ANSA anunță că pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat și un focar de pasteureloză la lebede în Lunca Prutului, în apropierea localității Slobozia Mare, raionul Cahul.

În aceste condiții, specialiștii spun că, la moment, sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală.

Pasteureloza este o boală infecțioasă a animalelor domestice, bovine, porcine, ovine, cabaline, canide şi păsări, dar şi sălbatice, produsă de bacterii din genul Pasteurella, care în anumite condiţii poate afecta şi omul. Pasteureloza se mai numește și holera aviară.

Menționăm că rabia este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, un virus neurotrop din genul Lyssavirus, familia Rhabdoviridae, care se găsește în saliva animalelor infectate. Alte denumiri ale bolii sunt turbare sau hidrofobie. Rabia se transmite oamenilor de la animale. Transmiterea are loc de obicei prin zgârierea sau mușcătura de către un animal a altuia sau a oamenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram