/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Arhitectul-şef și cele trei persoane, reţinute în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri din Ghidighici vor apărea astăzi în fața magistraților

missing
24 martie 2021, ora 09:55

Arhitectul-şef al Primăriei comunei Ghidighici şi alte trei persoane care au fost reţinute acum două zile de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA), urmează să compară astăzi în faţa instanţei. Procurorii anticorupţie vor cere mandate de arestare pe numele acestora. 

Arhitectul-şef al rimăriei Ghidighici şi trei beneficiari ai schemei de corupţie cu terenuri, au fost reţinuţi luni, 22 martie, pentru 72 de ore. Aceştia sunt bănuiţi de fapte de corupţie cercetate în 38 de cauze penale.

Amintim că, în dimineața zilei de luni, 22 martie, CNA a efectuat percheziții în cadrul primăriei Ghidighici. 23 de percheziţii au avut loc în birourile şi la domiciliile a opt funcționari, suspectați de corupere.

În urma percheziţiilor, ofiţerii CNA au ridicat peste 300 de mii de lei de la unii bănuiţi, urmând să fie examinată provenienţa acestor bani şi dacă sunt rezultatul acţiunilor ilegale ce li se impută bănuiţilor.

Cei patru reținuți au fost escortați la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsite vinovați, acestea riscă până la 10 ani de închisoare, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. Operaţiunea este în derulare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram