/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA discută cu premierul desemnat

24 martie 2021, ora 16:13

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, discută și cu reprezentanții fracțiunii parlamentare a Platformei DA. 

„Fracțiunea parlamentară a Platformei DA va avea o întrevedere cu premierul desemnat,j Igor Grosu, în urma căreia și în funcție de intențiile reale ale acestuia, deputații Platformei DA vor lua decizia dacă vor vota guvernul Grosu”, anunță reprezentanții Platformei DA.

Precizăm că ieri, 23 martie, Igor Grosu a inițiat discuții cu reprezentanții fracțiunile parlamentare și a avut o întâlnire cu fracțiunea Partidului Democrat din Moldova.

Tot ieri, candidatul la funcția de premier a depus la Parlament programul guvernamental. Parlamentul Republicii Moldova se va întruni mâine, 24 martie, în ședință plenară pentru a examina Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului.

La ședința Legislativului Igor Grosu va merge alături de echipa sa, care este compusă din următorii membri – Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, prim-viceprim-ministră, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pe 16 martie curent, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost desemnat la funcția de prim-ministru printr-un decret semnat de șefa statului, Maia Sandu.

Ulterior, patru deputați socialiști, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, au atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională, cerând să fie declarat neconstituțional. Sesizarea socialiștilor a fost respinsă ieri, 22 martie, după ce magistrații CC au examinat cererea.

Inițial, vineri, 19 martie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintei Republicii Moldova din 16 martie curent, solicitarea care, la fel, se regăsea în sesizarea celor patru deputați socialiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram