/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

/VIDEO/ A murit omul de afaceri Serghei Cosovan. Avocata spune că sistemul penitenciar se face de vină

missing
25 martie 2021, ora 17:11

A decedat omul de afaceri și fondatorul pieței „Radujnîi”, Serghei Cosovan. Despre aceasta a anunțat avocata lui, Nicoleta Hriplivîi-Caminschi, pe pagina sa de Facebook.

Fiind grav bolanv, Serghei Cosovan a fost plasat în anul 2017 în închisoare pentru un termen de doi ani. În 2019, el a fost eliberat, dar starea sa de sănătate s-a agravat, deoarece nu a primit îngrijirile medicale necesare în penitenciar.

În anul 2017, Serghei Cosovan era în așteptarea unui transplant de ficat, dar intervenția chirurgicală a fost amânată în urma arestului. În 2021, acesta trebuia să fie operat, dar intervenția a fost amânată, a spus avocata acestuia.

„Timp de doi ani, noi am încercat să ajungem la conștiința procurorilor, judecătorilor, Consiliului Superior al Magistraturii și a unora din sistemul penitenciar: că o persoană grav bolnavă nu are ce căuta într-un sistem penitenciar care nu este capabil să acorde o asistență medical adecvată. Nu are ce căuta o persoană grav bolnavă într-un sistem în care mor deținuții”, a scris avocata pe pagina sa de Facebook.

Am solicitat o reacție de la Administrația Națională a Penitenciarelor, iar purtătoarea de cuvânt a instituției, Lilia Guțan, a spus să revenim mâine.

Serghei Cosovan a fost arestat în septembrie 2017, fiind acuzat de fraudă pe scară largă, falsificare de documente și abuz de putere. Cazul se referea la piața „Radujnîi” din Capitală, al cărei administrator el era.

Potrivit oamenilor legii, Serghei Cosovan a vândut două chioșcuri din piață unor femei pentru 5,5 mii de euro, dar până la urmă acestea nu și-au primit gheretele.

Serghei Cosovan a fost, de asemenea, consilier din partea Partidului Nostru,  în satul Codru. Colegii de partid au spus că dosarul a fost unul politic.

În timpul detenției, Serghei Cosovan a fost diagnosticat cu ultima stadie a cirozei hepatice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram