/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputații Ulanov și Jardan ar putea fi plasați în arest. Magistrații urmează să examineze cererile procurorilor

25 martie 2021, ora 09:06

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, care au rămas acum două zile fără imunitate parlamentară și au fost puși sub învinuire, vor ajunge astăzi în fața magistraților. Procurorii au depus demersuri de arestare preventivă a celor doi învinuiți pentru 30 de zile, urmând ca instanța de judecată să ia o decizie în acest sens. Ședința de judecată în cazul deputatului Jardan urmează să înceapă la 10:00 și, respectiv, în cazul parlamentarului Ulanov va începe la ora 11:00.

Cererile procurorilor vor fi examinate de magistrații de la Judecătorii Chișinău, sediul Ciocana.

Procuratura Anticorupție anunța ieri, 24 mmartie, că i-a audiat în calitate de învinuiți, în prezența avocaților și cu respectarea tuturor drepturilor, și garanțiilor procesuale, prevăzute de lege.

Cei doi deputați au fost reținuți luni, 22 martie, după ce, la cererea procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Reținerea a avut loc în urma ședinței Legislativului și votului deputaților.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați și, anterior, au declarat că probele procurorului general nu demonstrează vinovăția lor. Reprezentanții Partidului Șor au menționat că reținerea deputaților nu este legală și este „un atac la adresa formațiunii politice”.

Procuratura precizează, într-un comunicat, că urmărire penală continuă și va informa despre evoluțiile acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram