/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

Maia Sandu, întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: „Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient”

missing
25 martie 2021, ora 17:18

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Subiectul principal al discuțiilor a fost situația epidemiologică și asigurarea accesului cetățenilor Republicii Moldova la un vaccin eficient. 

„Azi am avut o întrevedere cu domnul Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, a anunțat Maia Sandu.

„Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a adăugat șefa statului

Mai mult, președinta Republicii Moldova a precizat că a avut o discuție și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai.

„Am discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă”.

În context, Maia Sandu a menționat că „avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram