/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Candu, critici dure la adresa PAS și PSRM: „Mai contează ce se întâmplă în Parlament” 

missing
25 martie 2021, ora 11:44

Pro Moldova a criticat dur comportamentul deputaților PSRM, dar și celor de la PAS, referindu-se atât la ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Parlamentului, dar și la decizia socialiștilor de a merge repetat la Curtea Constituțională, care au atacat decretul șefei statului, Maiei Sandu, privind numirea Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră. 

„Astăzi, mor oameni, dar noi vorbim despre decizii și sesizări la Curtea Constituțională. Astăzi, oamenii rămân fără locuri de muncă și nu au bani ca să supraviețuiască. Astăzi și în fiecare zi cetățenii se trezesc cu gândul să plece din țară. Nu mai au speranță. Ce să înțeleagă cetățeanul când aprinde televizorul și când privește știrile? Ce să înțeleagă despre sesizările unor deputați la CC sau jocurile acestea de ping-pong? O majoritate formalizată, un partid cu 15 deputați și un președinte țin ostatică întreaga țară de patru luni. Noi am fost consecvenți. Țara trebuie guvernată, dar astăzi nu este guvernată. Este administrată prost de un Guvern în demisie și politicieni care joacă cu viețile oamenilor. Mai contează ce au făcut socialiștii la CC? Mai contează ce se întâmplă aici, în Parlament?”, a menționat Candu.

Totodată, liderul Pro Moldova a menționat că „îmi rău că responsabilitate din Parlament și de peste drum, de la Președinție, este aruncată în curtea altei instituții – la Curtea Constituțională. Aici și la Președinție trebuie să se așeze la discuții. Ce am văzut noi? Noi vorbim de un Guvern anticriză și fără afiliere politică și ne trezim cu un Guvern PAS, care nu are intenția să fie votat și să guverneze țara, care au luat un program  de guvernare și l-a copiat. Cu tot felul de slogane și miliarde de lei. De unde, din cer? Ce exemplu ne dau? Că știu să copie. Ce miniștri sunt ăștia? Unde sunt oamenii de calitate, oameni buni, care să poată să administreze țara. Mai durează așa? O să rămână țara fantomă. Halal de țară și societate. Noi avem experiența unei guvernări bune. Unde sunt oamenii responsabili? La PAS? La socialiști? O să răspundă pentru acest genocid”, a adăugat Candu.

Amintim că astăzi, 25 martie, deputații socialiști și cei care fac parte din platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc ședința Legislativului în timp ce va fi examinat programul guvernamental al Guvernului Grosu. În consecință, în plen a fost anunțată pauză până din lipsă de cvorum.

Anterior, atât cei de la PSRM, cât și cei din „Pentru Moldova” au menționat că nu vor acorda vot de încredere candidatului desemnat la funcția de premier, Igor Grosu.

În timpul unui briefing de presă organizat la Parlament, liderul PSRM, Igor Grosu, a menționat că majoritatea parlamentară are deja un candidat, pe Vladimir Golovatiuc, calificând ședința de astăzi, 25 martie, Legislativului drept un „teatru”.

Ieri, 24 martie, deputații socialiști au atacat la Curtea Constituțională decretul prin care fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița a fost înaintată de Maia Sandu pentru prima oară la funcția de prim-ministră. Sesizarea a fost depusă de către parlamentarii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Deputații socialiști au solicitat Înaltei Curți examinarea acestei sesizări în regim prioritar și să declare neconstituțional decretul președintei Maia Sandu din 27 ianuarie 2021, privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram