/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ După ce au stat trei zile în izolatorul CNA, deputații Denis Ulanov și Petru Jardan, eliberați sub control judiciar pentru 30 de zile

missing
25 martie 2021, ora 22:12

După ce au petrecut 3 zile în izolatorul CNA, deputații partidului politic Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan au fost eliberați sub control judiciar pentru 30 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana. Astăzi procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv pe numele celor doi.

Se întâmplă după ce, acum 3 zile, deputații din Partidul Sor au fost lipsiți de imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În timp ce Denis Ulanov este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul frauda bancară, Petru Jardan este acuzat de abuz de serviciu, în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Fiind escortat de ofițerii CNA, Denis Ulanov a fost adus în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău de la Ciocana. Deși era dus în grabă, acesta a reușit să facă unele declarații pentru presă.

Potrivit Procuraturii Generale, Ulanov este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul frauda bancară. Avocatul acestuia susține că procurorii nu ar avea probe, iar clientul său este nevinovat.

Procurorii au cerut 30 de zile de arest și pe numele lui Petru Jardan, cel de-al doilea deputat din fracțiunea Șor, care a fost lipsit de imunitate parlamentară. Acesta a refuzată să dea ochii cu presa și nici u a dorit să se prezinte în fața instanței. Potrivit procurorilor, Jardan este învinuit de abuz de serviciu, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Cei doi deputați au fost reținuți, luni, după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, aceștia au fost lipsiți de imunitate. Reținerea lor a avut loc chiar în sediul Legislativului, după votul deputaților.Ambii învinuiți pledează nevinovat.

Anterior, aceștia au declarat că probele procurorului general nu demonstrează vinovăția lor. Tot astăzi deputații Partidului ȘOR și ai Platformei Pentru Moldova au semnat două angajamente publice, prin care garantează că cei doi deputați, pe care procurorii i-au reținut și cer arestarea lor, nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie și au cerut instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a colegilor lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram