/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Igor Grosu: „Astăzi am avut încă o confirmare că acest Parlament nu se gândește la țară. Igor Dodon se comportă ca un copil mic”

missing
25 martie 2021, ora 12:04

Candidatul desemnat la funcția de premier, deputatul Igor Grosu, a declarat că poziția PAS a rămas neschimbată, adăugând că „trebuie adunate toate resursele pentru a gestiona criza pandemică din Republica Moldova și pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate”. Referindu-se la evenimentele din plenul Legislativului, Igor Grosu, a menționat că astăzi s-a demonstrat că „acest Parlament nu poate gestiona crizele”. 

„Astăzi am avut încă o confirmare că acest Parlament nu se gândește nici la țară, nici la oameni. Ultimele zile nu au fost deloc ușoare pentru mine. Deși nu cred în bunele intenții ale acestui Parlament și știu că alegerile anticipate sunt unica soluție de a curăța Parlamentul, însă, fiind conștient de situația gravă, eu și colegii eram gata ne asumăm responsabilitatea. Astăzi, am mai primit o dovadă că majoritatea deputaților nu se gândesc la binele oamenilor. Au avut propriu Guvern și majoritate, am văzut cât de prost au administrat pandemia, am văzut corupție, scheme, hoție. Și-au dat jos propriul Guvern, apoi au spus că vor anticipate și au început să boicoteze orice modalitate de a declanșa anticipate”, a comentat Igor Grosu situația de astăzi din plenul Parlamentului.

„Ce am văzut astăzi este o dovadă în plus că acest Parlament nu poate gestiona crizele prin care trece Republica Moldova, nu poate asigura o majoritate reală care să susțină un Guvern. Nu poate veni cu un ajutor pentru economie și nu poate lupta cu corupția și hoții. Poziția PAS rămâne aceeași. E nevoie de mobilizat toate eforturile pentru soluționarea crizei pandemice și organizarea alegerilor anticipate”, a adăugat Grosu.

În context, liderul interimar al PAS a menționat că „Igor Dodon se comportă ca un copil mic, care și-a pierdut jucăriile, bate din picioare și nu îi pasă ce se întâmplă în jur”.

Astăzi, 25 martie, în plenul Parlamentului urma să fie examinat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului Grosu, însă ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. Deputații socialiști și cei care fac parte din platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc plenul Legislativului și nu vor să participe la examinarea subiectului respectiv.

Cu puțin timp înainte de începerea ședinței Parlamentului, atât deputații PSRM, în frunte cu Igor Dodon, cât și cei de la „Pentru Moldova” au declarat că nu vor vota pentru Guvernul Grosu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, declarase în cadrul unui briefing, organizat la Parlament, că „astăzi în Parlament este un teatru și o acțiune politică sterilă” și că își reiterează susținerea pentru candidatul majorități parlamentare – Vladimir Vitiuc.

Amintim că pe 16 martie curent, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost numit la funcția de prim-ministru printr-un decret semnat de șefa statului, Maia Sandu. Ulterior, patru deputați socialiști, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, au atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională, cerând să fie declarat neconstituțional. Sesizarea socialiștilor a fost respinsă pe 22 martie, după ce magistrații CC au examinat cererea. Inițial, vineri, 19 martie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintei Republicii Moldova din 16 martie curent, solicitarea care, la fel, se regăsea în sesizarea celor patru deputați socialiști.

De asemenea, săptămâna trecută, deputații socialiștii și cei de la Pentru Moldova au anunțat că formează o nouă majoritatea parlamentară și înaintează un alt candidat la funcția de prim-ministru. Cei 53 de deputați care au semnat pentru formarea unei majorități l-au înaintat la funcția de premier pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram