/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 848: Atacuri nocturne la Kiev și soldat decapitat. Ucraina ar putea semna un acord de securitate cu UE

/DOC/ Ultima oră! A fost suspendată procedura de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19

missing
26 martie 2021, ora 11:15

A fost suspendată procedura de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19, destinate pentru utilizarea în cadrul planului național de imunizare, din motiv că a fost prelungit termenul limită de depunere a ofertelor, în urma clarificărilor parvenite pe platforma MTender. Despre aceasta a anunțat Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, menționând că procedura de achiziție va fi reluată imediat după prezentarea răspunsului la clarificări. 

Menționăm că statul este în căutarea unui agent economic care va putea oferi 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 la un preț total de 70 de milioane de lei. Astfel, prețul unei doze ajunge la circa 175 de lei. 

Termenul precedent de depunere a ofertelor a fost 27 – 31 martie curent. Licitația va avea loc pe data de 1 aprilie curent.

Vaccinul va fi utilizat în cadrul planului național de imunizare COVID-19 și va fi livrat în două tranșe. Prima tranșă – până la 20 de zile de la semnarea contractului. A doua tranșă – 30 de zile din ziua livrării primei tranșe.

În momentul livrării vaccinului, ofertantul desemnat câștigător va asigura că fiecare lot de vaccin va fi însoțit de certificat de eliberare a lotului emis de către autoritatea națională de control din țara de origine și Certificatul de conformitate emis de producător și protocolul testelor și investigațiilor efectuate de producător care certifică calitatea produsului, Certificatul de origine a produsului.

Ofertantul desemnat câștigător va asigura că vaccinul o să fie autorizat condiționat în Republica Moldova până la momentul livrării.

Pe 3 martie curent, Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG) a aprobat zece vaccinuri, după ce au fost acceptate și preparatele care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în proces de evaluare.

Cele zece tipuri de vaccinuri anti-COVID-19 care au fost aprobate în Republica Moldova: Pfizer Biontech, AstraZeneca -UK, AstraZeneca – Sk Bio, AstraZeneca – SII, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Janssen, The Gamaleya National Center (Sputnik V), CanSinoBio.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram