Parlamentul a aprobat proiectul de Hotărâre privind Raportul anual 2018 al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public și Raportul anual 2019 al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public.

Rapoartele respective au fost prezentate în cadrul ședinței plenare din 19 martie de către Marian Lupu, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova. Acestea analizează și generalizează constatările și concluziile din toate misiunile de audit realizate în perioada septembrie 2018 — septembrie 2019, și respectiv, în perioada septembrie 2019 — septembrie 2020.

Scopul Hotărârii  este de a evidenția principalele constatări și concluzii ale Curții de Conturi, de a atenționa Guvernul cu privire la neregulile și abaterile constatate în procesul de administrare a finanțelor publice și a patrimoniului public, precum și de a propune unele sugestii de îmbunătățire a situației în domeniul supus auditului public extern, promovând astfel responsabilitatea pentru buna guvernare în sectorul public.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!