/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ „Aștept cu nerăbdare răspunsul”. Radu Marian a depus o sesizare la ANI cu referire la averea unui deputat „ȘOR”

missing
27 martie 2021, ora 09:29

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu privire la averea deputatului fracțiunii Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc, după ce într-o investigație, jurnaliștii au descoperit că acesta nu a declarat că ar deține o casă în satul Sîngureni, raionul Râșcani.

„Azi l-am văzut prima dată la tribună pe deputatul Vladimir Vitiuc, vicepreședinte de Parlament din partea „ȘOR”, deputat cu șapte mandate în Parlament. Eu nu țin minte ca el să fi venit vreodată în plen cu vreun proiect de lege util. În schimb, a venit azi cu o „inițiativă” prin care să i se asigure personal traducere în limba rusă a deciziilor interne ale Biroului Permanent. Cred că este pentru prima dată când apare un proiect de lege făcut pentru că trei oameni nu pot citi niște documente interne în limba de stat, română”, a explicat deputatul PAS.

În acest context, alesul poporului susține că a depus o sesizare la ANI pentru ai fi verificată averea pe care o deține deputatul fracțiunii „ȘOR”.

„Așa cum a intrat azi în atenția publicului, vreau să-l „ajut” să iasă în evidență. Anunț că am depus o sesizare la ANI pe Vitiuc pe faptul că nu ar fi declarat o casă de lux lângă Bălți. Vitiuc a declarat obținerea venitului de 78.9 mii lei din înstrăinarea acestui bun imobil din s. Singureni, r-ul Rîșcani. Însă în declarațiile anterioare, acesta nu a menționat despre deținerea în proprietate a respectivului imobil, deși era obligat să îl declare conform legii, având funcție de demnitate publică. Deținerea imobilului în proprietate de către Vitiuc este demonstrată și prin datele din Registrul bunurilor imobile, dar și de mărturiile localnicilor. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul ANI”, a declarat Radu Marian.

Sursa: Facebook/ Radu Marian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Părerea mea este că lupta politică se desfășoară într-un mod diferit. Astăzi am prezentat un proiect de lege și nu am auzit niciun contraargument. În schimb au început să arunce cu noroi. Asta e tot ce am avut de spus”, a declarat Vladimir Vitiuc pentru NM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram