/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ „Vom purta veșnic vie amintirea eroilor în alb!” La un an de la primul deces cauzat de Covid-19, peste 100 de lucrători medicali și-au pierdut viața

27 martie 2021, ora 12:18

La 27 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces cauzat de complicațiile Covid-19 în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de o femeie care avea 79 de ani și era angajată în serviciul asistența medicală urgentă prespitalicească. 

Astăzi, la un an de la decesul primului lucrător medical, toată societatea comemorează eroii în alb. În memoria acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a făcut publică lista tuturor lucrătorilor medicali care au decedat din cauza nemilosului virus.

Timp de un an, lucrătorii medicali au fost în prima linie de luptă cu Covid-19, muncind zi și noapte, fără pauze, departe de familie, pentru a salva cât mai multe vieți.

„Îi deplângem pe cei care nu au reușit să învingă boala și au plecat la ceruri. Pandemia Covid-19 ne-a răpit mulți oameni dragi, rude, prieteni, cunoscuți. Fiecare pierdere înseamnă un gol imens, rămas în sufletul familiei, a colegilor de lucru, a societății. Și-au dedicat tot timpul și toată energia ca să ne ofere nouă tuturor un exemplu de curaj, sacrificiu și profesionalism, stând la straja sănătății noastre. Uneori, chiar și cu prețul propriei vieți.

Vom păstra în inimile noastre recunoștința pentru dedicația cu care și-au făcut munca și ne vom aminti cu multă căldură despre calitățile lor profesionale și umane. Vom purta veșnic vie amintirea lor, eroilor în alb!”, se arată în mesajul de comemorare al MSMPS.

Sursa: msmps.gov.md

Amintim că, primul caz de Covid-19 în țara noastră a fost confirmat la 7 martie 2020. La momemnt, Republica Moldova înregistrează 4745 de decese, vineri, 26 martie, fiind înregistrat un nou record de persoane răpuse de noul virus – 43.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram