/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deși s-au infectat de Covid la locul de muncă, unii angajați ai sistemului de sănătate nu și-au mai primit îndemnizațiile

missing
27 martie 2021, ora 20:51

Deși s-au infectat de Covid la locul de muncă, unii angajați ai sistemului de sănătate nu și-au mai primit îndemnizațiile în valoare de 16 mii de lei promise de autorități anul trecut. Este și cazul unui tânăr care spune că s-a îmbolnăvit în timp ce activa în calitate de asistent medical. Tânărul povestește că șia făcut testul după ce s-a concediat, iar acum nu își poate primi banii.

Radu Melnic activa la Institutul Oncologic din Chișinău în calitate de asistent medical. Tânărul susține că s-ar fi infectat cu Covid în timp ce se deplasa la muncă. Acesta ar fi activat oficial în cadrul institutului până la data de 31 iunie însă testul l-a făcut pe 4 iulie, după ce mai multe zile a avut simptome de Covid. Tânărul povestește că după ce timp de câteva a așteptat să-i fie transferați banii promiși de către autorități, a aflat că nici nu a fost inclus în listă.

Tânărul este dezamăgit de faptul că autoritățile nu și-au onorat promisiunile și se simte nedreptățit. Acum, el vrea să primească acești bani drept prejudiciu moral, întrucât a suferit o formă ușoară de Covid.

Băiatul consideră că tinând cont de numărul mare de cazuri de infectare raportate zilnic, toți cei care sunt angajați în sistemul de sănătate publică trebuie apreciați.

La începutul acestui an, guvernul a aprobat o hotărâre prin care au fost alocate peste 41 milioane de lei autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice de 16 mii de lei personalului medical infectat cu COVID-19, precum și altor angajați care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram