Administrația raionului Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer. Cel puțin asta declară Ștefan Gligor, potrivit căruia, în Edineț au fost livrate 200 de doze de vaccin și doar 60 dintre acesteau au ajuns la medici. De cealaltă parte, președintele raionului neagă aceste acuzații și susține că i s-a propus să o facă, însă a refuzat.

NICOLAE MELNIC, Președintele raionului Edineț: “Eu am știut că a venit, mi s-a propus să mă vaccinez și eu am refuzat. MUSCA Cine v-a propus să vă vaccinați cu Pfizer? Din medici, mi-au zis, dvs nu vreți să vă vaccinați, sunteți totuși printre oameni. Am zis nu.”

Totuși, președintele raionului Edineț nu exclude că subalternii săi s-ar fi vaccinat.

NICOLAE MELNIC, Președintele raionului Edineț: “Eu nu am trimis pe nimeni absolut să se vaccineze. Dacă cineva s-a vaccinat tainic, nu exclud așa ceva, o să o primească peste cap.”

Cazul a ajuns în atenția publicului după ce astăzi, liderul unui partid din Moldova, Ștefan Gligor a scris o postare pe facebook în care declară că la Edineț au fost trimise 200 de doze de vaccin Pfizer și doar 60 dintre ele au fost folosite pentru imunizarea medicilor din raion. Celelalte doze s-ar fi împărțit între funcționarii publici și autoritățile raionale, fapt ce ar fi interzis, conform planului național de imunizare.

Potrivit acestuia, în prezent, Moldova este încă la prima etapă de vaccinare, astfel că doar medicii sunt imunizați.

ȘTEFAN GLIGOR, Politician, Expert în politici publice: “E vorba că s-au primit 200 de doze de vaccin, iar la medici au ajuns doar 60 de doze. Și restul? Restul au ajuns la oameni de la Consiliul raional, funcționari, șefi. Informația vine din interior și desigur că ar fi bine să fie confirmată. Problema este cine să o confirme în momentul în care medicii tac și nu este pentru prima dată cand tac în condițiile în care ei sunt cei care mor și sunt expuși cel mai mult”.

Potrivit planului național de imunizare, în prezent, Moldova este încă la prima etapă de vaccinare, astfel că doar lucrătorilor medicali li se administrează serul. Nu am reușit să aflăm dacă autoritățile centrale vor investiga acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!