/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

/DOC/ Munca după gratii, remunerată cu...reducerea pedepsei. Propunerea Ministerul Justiției

missing
29 martie 2021, ora 16:43

Deținuții din R. Moldova, care muncesc după gratii s-ar putea alege, la schimb, cu reducerea termenului de ispășire a pedepsei. Cel puțin asta prevede un proiect al Ministerului Justiției, propus pentru consultări publice. Principala condiție este ca munca prestată să fie remunerată.

Potrivit documentului, compensarea zilelor de muncă din contul duratei pedepsei ar urma să fie aplicată doar pentru zilele de lucru în care condamnatul a prestat un program complet. Durata unei zile de muncă nu poate depăși, însă, opt ore pe zi, se menționează în proiectul Ministerului Justiției. De reducerea termenului de ispășire a pedepsei din contul zilelor lucrate vor putea beneficia doar persoanele care nu au sancțiuni disciplinare. În schimb, cele care au de executat două sau mai multe sentințe, care nu sunt cumulate, nu vor putea beneficia de acest privilegiu.

Totodată, potrivit proiectului, executarea muncilor neremunerate, cum ar fi lucrări de îngrijire sau de amenajare a instituției penitenciare, nu pot constitui temei pentru compensarea privilegiată a zilelor de muncă din contul duratei pedepsei. Am solicitat detalii de Ministerul Justiției, însă purtătorul de cuvânt al instituției, Liviu Moraru, nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram