Președintele PSRM, Igor Dodon, nu și-a schimbat poziția și reiterează că alegerile parlamentare anticipate sunt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei. Dodon cere desemnarea de urgență a candidatului la funcția de premier înaintat de majoritatea parlamentara pentru a interveni operativ în lupta cu pandemia.

„Și în această situație președintele țării împreună cu partidul său PAS nu văd altceva, decât să arunce țara urgent în haosul alegerilor anticipate”, a scris Dodon în această dimineață pe pagina sa de Telegram.

Președintele PSRM o cheamă pe Maia Sandu să respecte Legea Supremă și să-l desemneze imediat pe candidatul Vladimir Golovatiuc, înaintat de majoritatea parlamentară la funcția de premier.

Totodată, Dodon spune că orice zi de întârziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămâne pe conștiința politicienilor populiști și iresponsabili.

Amintim că astăzi, 29 martie, reprezentanții fracțiunii sunt așteptați la consultări cu șefa statului, Maia Sandu. Discuții urmează să aibă loc la ora 13:30.

Pe 26 martie curent, în plenul Parlamentului, fracțiunea PSRM a prezentat o declarație prin care și-a prezentat dezacordul față de dizolvarea Legislativului. Declarația a fost votată atunci.

Totodată, majoritatea parlamentară, pentru care au semnat și deputați din platforma „Pentru Moldova”, și-a reiterat poziția privind susținerea candidatului la funcția de prim-ministru înaintat anterior – Vladimir Golovatiuc.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, a fost înaintat la funcția de premier, după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura la funcția de prim-ministră. Desemnarea lui Golovatiuc a avut loc în timp ce șefa statului semnase un decret privind numirea lui Igor Grosu la funcția de premier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!