/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/ Proteste în masă în România împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei

missing
29 martie 2021, ora 23:08

Câteva sute de persoane au plecat în marş, luni, spre Piaţa Victoriei din București, după ce iniţial s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, scrie agerpres.ro.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Participanţii au fost flancaţi de jandarmi pe tot traseul, ocupând prima bandă de circulaţie pe traseul: bulevardul Gheorghe Magheru – Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Protestatarii au scandat “Jos Guvernul!”, “Libertate!”, “Jos masca!”, “Fără botniţă”, au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Digi24 scrie că proteste similare au loc și în mai multe orașe din țară. La Drobeta-Turnu Severin, manifestanții au devenit violenți la adresa jandarmilor și au vrut să atace o dubă a forțelor de ordine, potrivit unei filmări publicată de Actual Mehedinți.

La Sibiu, Jandarmeria a anunţat luni seara că urmează să-i sancţioneze pe protestatarii care au încălcat legea şi că se fac în continuare verificări pentru identificarea şi altor persoane care au fost la manifestaţiile din ultimele zile.

“Până în acest moment jandarmii au identificat o parte dintre participanţii care au încălcat prevederile legale, urmând a fi sancţionaţi. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu.

La Botoșani, jandarmii au acordat primul ajutor, luni seara, unui bărbat de 35 de ani căruia i s-a făcut rău în timpul manifestaţiilor organizate în Botoşani, a informat Jandarmeria Română.

“În această seară, pe timpul desfăşurării manifestării de protest organizate în municipiul Botoşani, unui bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani i s-a făcut rău, fiind observat de jandarmii care asigurau ordinea şi siguranţa publică în momentul în care acesta s-a prăbuşit în mijlocul manifestanţilor”, a precizat Jandarmeria.

La Bistrița, peste 200 de persoane au protestat luni seara în faţa Instituţiei Prefectului împotriva măsurilor de restricţie adoptate în context pandemic, acţiunea fiind organizată de reprezentanţii centrelor sportive şi de fitness din municipiul Bistriţa, nemulţumiţi de faptul că au fost nevoiţi să îşi întrerupă activitatea.

La protestul autorizat, care s-a desfăşurat între orele 17,30 şi 19,30, au mai luat parte reprezentanţi din domeniul HoReCa şi simpli cetăţeni, însă cei mai mulţi au fost tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani.

La Arad, peste 200 de persoane participă, luni seara, la un protest în centrul municipiului, faţă de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Participanţii, marea lor majoritate tineri, scandează “Libertate!” sau “Hoţii!”, folosesc vuvuzele şi petarde pentru a produce zgomote, în timp ce alţii claxonează şi ambalează motoarele maşinilor şi motocicletelor.

La Târgu Mureş, aproximativ 40 de persoane s-au adunat, luni seara, pentru a protesta împotriva noilor restricţii instituite de autorităţi pentru a opri răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Protestatarii au cerut ridicarea restricţiilor de circulaţie şi a celor referitoarea la orarul de funcţionare a magazinelor şi teraselor, precum şi renunţarea la purtarea măştii de protecţie, pe motiv că virusul nu ar fi fost identificat şi “COVID-19 nu se ia prin aer”.

În timpul protestului s-a scandat “Jos masca!”, “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” şi “Libertate”.

La protestul din Deva au luat parte peste 150 de oameni, aceştia plecând din faţa Prefecturii Hunedoara într-un marş pe principalele bulevarde ale oraşului. Oamenii au purtat diverse pancarte şi au strigat, printre altele, “Libertate!” şi ”Jos masca!”.

Şi la Petroşani, peste 200 de persoane au luat parte la un marş de protest prin oraş, din Centrul Civic până la Primărie, însoţite de acordurile Imnului Naţional şi de un grup care purta mai multe drapele naţionale.

În municipiul Hunedoara, circa 200 de persoane s-au strâns în zona Casei de cultură din localitate.

Proteste la care au luat parte câteva zeci de participanţi au mai fost în oraşele Simeria, Lupeni, Vulcan, Haţeg, Călan şi Orăştie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram