/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Președinta Sandu cere Guvernului să impună restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat

29 martie 2021, ora 13:07

Președinta Maia Sandu solicită în regim de urgență ca Guvernul să impună restricții temporare privind exportul de grâu din rezervele de stat. Solicitarea vine după ce, sâmbătă, 27 martie, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a postat un clip video pe pagina de Facebook în care acesta declara că camioane încărcate cu grâu din rezerva de stat au fost duse în potrul Giurgiulești pentru a fi exportate.

„Solicit Guvernului să aprobe de urgență o hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării”, a scris pe Facebook președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a declarat că va sesiza Procuratura Generală pe acest caz.

„De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor.În timp criză, când economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel național”, a mai adăugat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram