/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ „Am confirmat existența majorității parlamentare”. Declarațiile Platformei „Pentru Moldova”, după discuțiile cu Maia Sandu

missing
29 martie 2021, ora 14:01

Reprezentanții din partea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și Partidului „Șor”, care au participat astăzi la consultări cu șefa statului, Maia Sandu, au declarat că au confirmat încă o dată existența majorității parlamentare, care are înaintat deja un candidat la funcția de premier – Vladimir Golovatiuc.  

Deputatul Denis Ulanov a menționat că discuția de astăzi, 29 martie, a fost deschisă și constructivă. „Am făcut schimb de păreri despre criza constituțională. Am confirmat că în Parlament există o majoritate, care are înaintat un candidat la funcția de premier.  Noi credem că țara nu poate trăi atât timp fără un Guvern care nu are împuterniciri”, a adăugat Denis Ulanov.

Ulanov a menționat că așteaptă să vadă cum vor evolua evenimentele mai departe.

Totodată, astăzi la consultări urmează să se prezinte și reprezentanții fracțiunii parlamentare a PSRM.

Noile consultări au demarat vineri, 26 martie curent, însă la discuții nu s-au prezentat deputații care fac parte din platforma „Pentru Moldova” și cei de la PSRM.

Maia Sandu a anunțat că invitat grupurile și fracțiunile parlamentare la consultări după ce tentativa de votare a Guvernului Grosu a eșuat din lipsă de cvorum.

Anterior, Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor s-a pronunțat împotriva declanșării alegerilor parlamentare anticipate, votând în Parlament o declarație în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram