/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Apelul lui Năstase către Dodon: „Renunță să mai ții captivă țara în acest joc de putere”

missing
29 martie 2021, ora 14:00

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a venit cu un apel către președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon. În cadrul unui briefing de presă, Năstase i-a cerut lui Dodon să își retragă candidatul de la funcția de prim-ministru și să accepte un alt pretendent.

„Fac din nou apel către decidenții din Republica Moldova, părăsiți această abordare și oferiți țării șansa unui Guvern cu drepturi depline, renunțați până nu distrugeți totul. Fac un apel către Igor Dodon: Ai pierdut alegerile, renunță să mai ții captivă țara în acest joc de putere. Renunță la nominalizarea făcută de tine și Șor și oferiți șansa unui Guvern corect, iar după asta, alegeri anticipate care să dea oamenilor posibilitatea să-și aleagă reprezentanții”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul aceleași conferințe, liderul PPDA s-a arătat indignat că din cauza autorităților Republicii Moldova, țara nostră a ratat peste 60 de milioane de euro, bani nerambursabili oferiți de Guvernul României.

Mai exact, Guvernul de la Chișinău nu a semnat al șaselea protocol al acordului semnat acum zece ani dintre România și Republica Moldova care prevederea suportul financiar în valoare de 100 de mii de euro acordat timp de zece ani.

În acest context, Năstase s-a arătat indignat că pe timp de criză, Republica Moldova își permite să rateze suportul financiar oferit de România, iar din cauza unui Executiv cu puteri limitate, țara noastră ar putea pierde și alți bani oferiți de FMI și UE.

Mai jos puteți urmări briefingul de presă susținut de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram