/LIVE TEXT/ Cutremur după cutremur în Turcia: Plânsete și țipete se aud de sub dărâmături. Bilanțul morților continuă să crească

/DOC/ Sesizarea depusă de Maia Sandu la CC privind dizolvarea Legislativului

30 martie 2021, ora 12:48

A fost făcută publică sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a fost depusă la Curtea Constituțională. Astfel, șefa statului, așa cum anunța ieri, 29 martie, cere să fie constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a ca urmare a imposibilității votării unui Guvern. 

Șefa statului a declarat că, la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului. În aceste condiții, șefa statului a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Parlamentului.

Maia Sandu și-a motivat decizia, spunând că „așa cum prevede Constituția am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătura cu situația politică și, eventuala, dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut trei luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului”.

Precizăm că ieri, 29 martie, Maia Sandu a depus sesizarea la Curtea Constituțională.

Vedeți mai jos sesizarea integrală: 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram